Вести

 • The 100th Occupational Safety & Health Goods Expo.
  Post time: 04-12-2021

  The China Occupational Safety & Health Goods Expo. is a national trade fair held by the Association since 1966. It is held in spring and autumn every year. The spring meeting is fixed in Shanghai, and the autumn meeting is a national traveling exhibition. At present, it is a single exhibitio...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 04-06-2021

  Како претпријатие, доколку не може да се обезбеди производство на безбедност, никогаш нема да се гарантира долгорочен и здрав развој на претпријатието. Затоа, државата строго бара од компаниите да спроведат работна политика за „безбедно производство, најважно е да се спроведе“, да ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 23-29-2021

  Кина во вторникот објави клучни мерки за унапредување на употребата на производствени услуги за трансформација и надградба на производствениот сектор и за поттикнување на висококвалитетен развој во следните пет години. До 2025 година, секторот за производство на услуги во земјата не само што ќе помогне во зајакнувањето на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 03-15-2021 година

  Постојат многу професионални опасности во производството, како што се труење, задушување и хемиски изгореници. Покрај подобрувањето на безбедносната свест и преземањето превентивни мерки, компаниите мора да ги совладаат и потребните вештини за одговор при итни случаи. Хемиските изгореници се најчестите несреќи, кои ...Прочитај повеќе »

 • Безбедносни ознаки
  Време на објавување: 03-09-2021

  Безбедносните ознаки и безбедносниот катанец се тесно поврзани и неразделни. Каде што има безбедносен катанец, мора да има безбедносна ознака, така што другите вработени можат да го знаат името на сопственикот на бравата, Одделот, проценетото време на завршување и другите сродни содржини преку информациите на ознаката. Безбедносна ознака ...Прочитај повеќе »

 • Нов почеток
  Време на објавување: 02-22-2021

  Dear valued customers, The new journey has begun. In the new year, we will continue to work hard! We’ve resumed work from Feb. 21st, 2021, if you need any help, please feel free to contact us. We’re ready! Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 01-26-2021

  Како неопходен уред за миење очи за време на фабричката инспекција, тој се повеќе се користи. Сепак, многу луѓе не го знаат принципот на работа на уредот за миење очи за очи. Денес ќе ти објаснам. Како што сугерира името, миењето на очите е да се исфрлат штетните материи. Кога персоналот е инфра ...Прочитај повеќе »

 • Известување за одмор
  Време на објавување: 01-15-2021 година

  Пролетниот фестивал е најважниот фестивал во текот на целата година. Оваа година, Пролетниот фестивал е на 11 февруари. На прославата, Марс Безбедносна опрема (Тијанџин) копродукции, Ltd ќе биде на одмор од 1 февруари до 20 февруари. Постојат производи од два вида што ги произведуваме, заклучување на безбедноста и миење очи. Близу до крајот о ...Прочитај повеќе »

 • Важноста на вредноста на тестот за притисок на водата за миење на очите
  Време на објавување: 01-05-2021

  Во денешно време, миењето на очите повеќе не е непознат поим. Неговото постоење во голема мера ги намалува потенцијалните опасности по безбедноста, особено за луѓето кои работат на опасни места. Сепак, мора да се обрне внимание на употребата на миење очи. Во производниот процес на миење на очите, вредноста на тестот за притисок на водата е многу ...Прочитај повеќе »

 • Поздрави на сезоната од Марст Сејфти
  Време на објавување: 12-23-2020

  Почитувани, сите партнери, сите раководства и вработените на Марс Безбедност, ние би сакале да ви се заблагодариме за поддршката и партнерството во текот на целата голема година и да ви посакаме се најдобро додека започнувате нова година. Со нетрпение очекуваме да работиме континуирано со вас во годините што доаѓаат. Ви посакуваме п ...Прочитај повеќе »

 • Како да изберете станица за миење очи на ниска температура
  Време на објавување: 12-15-2020

  Станица за миење очи, како уред за заштита на миење очи, продесија, широко користена. Бидејќи има многу места да се користи, се повеќе и повеќе претпријатија се фокусираат на миење очи. За соодветно различно опкружување, Marst Safety Equipemnt копродукции, Ltd развија видови стаиони за миење очи. Денес, овој напис ќе биде ...Прочитај повеќе »

 • Инсталација на АБС миење на очите
  Време на објавување: 12-07-2020

  Оваа статија дискутира само за инсталацијата на ABS за очи за очи на нашата компанија и објаснува како правилно да го инсталирате. Ова миење очи е ABS композитно средство за плакнење на очите BD-510, сите поврзани со навојна цевка. 1. Овој метод на поврзување не може да ја завитка лентата за суровина или да користи заптивната смеса на цевката ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-30-2020

  Eyewash е објект за итни случаи за спасување кој се користи во токсични и опасни работни средини. Кога очите или телото на операторот на страницата ќе дојдат во контакт со токсични, штетни и други корозивни хемикалии Во тоа време, можете да користите миење на очите за да ги измиете или итно да ги исплакнете очите и телото за да спречите појава на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-16-2020

  Општо, кога областа на очите на операторот е изложена на мало прскање на штетни течности или супстанции, тој може лесно да отиде до станицата за миење очи за да се исплакне. Континуираното плакнење 15 минути може ефикасно да спречи понатамошно оштетување. Иако улогата на миење на очите не е замена за медицинските ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-14-2020

  Саемот на Кантон е познат како „барометар“ и „ветробран“ на надворешната трговија на Кина. Од основањето во 1957 година, тој помина низ подеми и падови без прекини. Министерството за трговија одржа редовна прес-конференција на септември. Гао Фенг, портпарол на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 09-30-2020

  Со епидемиската состојба на новогодишната војна, 2020 година, е предодредена да биде вонредна година. Сепак, страдањето ќе заврши и добрите работи ќе дојдат според предвиденото. Сега поздравете го Средниот есенски фестивал и националниот ден arrange Аранжманите на нашата компанија за празникот на Националниот ден ги ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 09-29-2020

  Меѓу производите за миење очи, нерѓосувачки челик за очи е несомнено најпопуларно. Кога токсични и опасни материи (како што се хемиски течности и сл.) Се распрснуваат врз телото, лицето, очите или пожарот предизвикува пожар на облеката на персоналот, хемиските супстанции можат да избегнат фу ...Прочитај повеќе »

 • Вовед за Lockout Hasp
  Време на објавување: 09-18-2020

  Во нашата секојдневна работа, ако само еден работник ја поправи машината, потребен е само еден комплет катанец и ознака за да се осигури безбедноста, но кога повеќе луѓе одржуваат во исто време, таа мора да биде заклучена со заклучување на хас. Кога само едно лице ќе го заврши одржувањето, безбедносниот катанец може да се отстрани од ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-21-2020

  、 、 Дефиниција на безбедносна брава Безбедносната брава е еден вид заклучување, што се користи кога работилницата и канцеларијата се заклучени. Тоа е да се осигура дека енергијата на опремата е апсолутно исклучена и опремата се чува во безбедна состојба. Заклучувањето може да спречи опремата да се стартуваПрочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-20-2020

  Системот за управување со клучеви може да се подели на четири типа според функцијата за употреба и методот на копчето 1. Катанец со различни копчиња (KD) Секоја брава има само единствен клуч, а бравите не можат да се отвораат меѓусебно 2. Катанец со слични клучеви (KA) Сите заклучувања во наведената група можат да бидат ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-14-2020

  Откако научивме како да го користиме и одржуваме миењето на очите, сега можеме да избереме и да купиме миење на очите што одговара на нашите потреби Па, како правилно да се изберат производи за миење очи? Прво: Според токсичните и опасни хемикалии на работното место Кога има хлорид, флуор, сулфурна киселина или оксална киселина со ...Прочитај повеќе »

 • Воведување на ѕидот око Измијте BD-508A
  Време на објавување: 08-12-2020

  Воведувањето на ѕидот око Измијте BD-508A Иако се монтира на ѕид серија око миење има само функцијата на миење очи и без тело функција туш, и зафаќа мал простор и може да се инсталира директно на ѕидот на местото на употреба, и извор на фиксна вода може да се поврзани. Тоа е често ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-04-2020

  1. Област на пумпата со хемиско празнење, на 10 метри од интерфејсот на пумпата 2. Експериментална табела во физичка и хемиска лабораторија 3. На влезот во магацинот за складирање на хемикалии 4. Област за хемиска конфигурација на местото за производство Кои било други области каде хемиската ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-27-2020

  1. Бравата не треба да биде изложена на дожд долго време. Дождовната вода што паѓа содржи азотна киселина и нитрат, што ќе ја кородира бравата. 2. Секогаш чувајте ја главата на бравата чиста и не дозволувајте туѓа материја да влезе во цилиндерот на бравата, што може да предизвика потешкотии при отворање или дури и откажување ...Прочитај повеќе »

123456Следна> >> Страна 1/8