компанијата Вести

 • Време на објавување: 04-06-2021

  Како претпријатие, доколку не може да се обезбеди производство на безбедност, никогаш нема да се гарантира долгорочен и здрав развој на претпријатието. Затоа, државата строго бара од компаниите да спроведат работна политика за „безбедно производство, најважно е да се спроведе“, да ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 03-15-2021 година

  Постојат многу професионални опасности во производството, како што се труење, задушување и хемиски изгореници. Покрај подобрувањето на безбедносната свест и преземањето превентивни мерки, компаниите мора да ги совладаат и потребните вештини за одговор при итни случаи. Хемиските изгореници се најчестите несреќи, кои ...Прочитај повеќе »

 • Безбедносни ознаки
  Време на објавување: 03-09-2021

  Безбедносните ознаки и безбедносниот катанец се тесно поврзани и неразделни. Каде што има безбедносен катанец, мора да има безбедносна ознака, така што другите вработени можат да го знаат името на сопственикот на бравата, Одделот, проценетото време на завршување и другите сродни содржини преку информациите на ознаката. Безбедносна ознака ...Прочитај повеќе »

 • Нов почеток
  Време на објавување: 02-22-2021

  Dear valued customers, The new journey has begun. In the new year, we will continue to work hard! We’ve resumed work from Feb. 21st, 2021, if you need any help, please feel free to contact us. We’re ready! Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 01-26-2021

  Како неопходен уред за миење очи за време на фабричката инспекција, тој се повеќе се користи. Сепак, многу луѓе не го знаат принципот на работа на уредот за миење очи за очи. Денес ќе ти објаснам. Како што сугерира името, миењето на очите е да се исфрлат штетните материи. Кога персоналот е инфра ...Прочитај повеќе »

 • Известување за одмор
  Време на објавување: 01-15-2021 година

  Пролетниот фестивал е најважниот фестивал во текот на целата година. Оваа година, Пролетниот фестивал е на 11 февруари. На прославата, Марс Безбедносна опрема (Тијанџин) копродукции, Ltd ќе биде на одмор од 1 февруари до 20 февруари. Постојат производи од два вида што ги произведуваме, заклучување на безбедноста и миење очи. Близу до крајот о ...Прочитај повеќе »

 • Поздрави на сезоната од Марст Сејфти
  Време на објавување: 12-23-2020

  Почитувани, сите партнери, сите раководства и вработените на Марс Безбедност, ние би сакале да ви се заблагодариме за поддршката и партнерството во текот на целата голема година и да ви посакаме се најдобро додека започнувате нова година. Со нетрпение очекуваме да работиме континуирано со вас во годините што доаѓаат. Ви посакуваме п ...Прочитај повеќе »

 • Инсталација на АБС миење на очите
  Време на објавување: 12-07-2020

  Оваа статија дискутира само за инсталацијата на ABS за очи за очи на нашата компанија и објаснува како правилно да го инсталирате. Ова миење очи е ABS композитно средство за плакнење на очите BD-510, сите поврзани со навојна цевка. 1. Овој метод на поврзување не може да ја завитка лентата за суровина или да користи заптивната смеса на цевката ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-16-2020

  Општо, кога областа на очите на операторот е изложена на мало прскање на штетни течности или супстанции, тој може лесно да отиде до станицата за миење очи за да се исплакне. Континуираното плакнење 15 минути може ефикасно да спречи понатамошно оштетување. Иако улогата на миење на очите не е замена за медицинските ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-14-2020

  Саемот на Кантон е познат како „барометар“ и „ветробран“ на надворешната трговија на Кина. Од основањето во 1957 година, тој помина низ подеми и падови без прекини. Министерството за трговија одржа редовна прес-конференција на септември. Гао Фенг, портпарол на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 09-30-2020

  Со епидемиската состојба на новогодишната војна, 2020 година, е предодредена да биде вонредна година. Сепак, страдањето ќе заврши и добрите работи ќе дојдат според предвиденото. Сега поздравете го Средниот есенски фестивал и националниот ден arrange Аранжманите на нашата компанија за празникот на Националниот ден ги ...Прочитај повеќе »

 • Вовед за Lockout Hasp
  Време на објавување: 09-18-2020

  Во нашата секојдневна работа, ако само еден работник ја поправи машината, потребен е само еден комплет катанец и ознака за да се осигури безбедноста, но кога повеќе луѓе одржуваат во исто време, таа мора да биде заклучена со заклучување на хас. Кога само едно лице ќе го заврши одржувањето, безбедносниот катанец може да се отстрани од ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-20-2020

  Системот за управување со клучеви може да се подели на четири типа според функцијата за употреба и методот на копчето 1. Катанец со различни копчиња (KD) Секоја брава има само единствен клуч, а бравите не можат да се отвораат меѓусебно 2. Катанец со слични клучеви (KA) Сите заклучувања во наведената група можат да бидат ...Прочитај повеќе »

 • Воведување на ѕидот око Измијте BD-508A
  Време на објавување: 08-12-2020

  Воведувањето на ѕидот око Измијте BD-508A Иако се монтира на ѕид серија око миење има само функцијата на миење очи и без тело функција туш, и зафаќа мал простор и може да се инсталира директно на ѕидот на местото на употреба, и извор на фиксна вода може да се поврзани. Тоа е често ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-20-2020

  Безбедносната ознака е еден од безбедносните знаци. Безбедносните знаци главно вклучуваат: знаци за забрана, знаци за предупредување, знаци за упатства и навремени знаци. Функцијата на безбедносниот знак е главната техничка мерка за обезбедување на безбедноста на персоналот, и игра улога на безбедносна претпазливост и предупредување за да се избегне ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-02-2020

  Што е безбедно производство: Безбедно производство е единство на безбедност и производство, а неговата цел е безбедно промовирање на производството, а производството мора да биде безбедно. Добра работа во безбедноста и подобрување на условите за работа; намалувањето на загубите на имот може да ја зголеми ефикасноста на претпријатијата, и ќе ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-01-2020

  Преносно миење на очите, погодно за употреба на места без вода. Мијалките за очи обично се користат за работници кои случајно прскаат токсични и штетни течности или супстанции на очите, лицето, телото и другите делови за итно црвенило за ефикасно разредување на концентрацијата на штетни материи на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-23-2020

  Според аранжманите за национални празници, комбинирани со реалната состојба на нашата компанија, аранжманите за празници се како што следува: 25е има три слободни дена од 25 јуни 2020 година (четврток, фестивал на бродови змеј) до 27 јуни (сабота). Одете на работа на 28 јуни 2020 година (недела). На сите ви посакувам ха ...Прочитај повеќе »

 • MARST-Придружба за производство на безбедност на претпријатието
  Време на објавување: 06-17-2020

  Eyewash е објект за итни случаи за спасување што се користи во токсични и опасни работни средини. Кога очите или телото на теренските работници ќе дојдат во контакт со токсични и штетни и други корозивни хемикалии, можете да користите миење на очите за итно да ги исплакнете или исплакнете очите и телото за да избегнете понатамошно оштетување ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-10-2020

  Опрема за безбедност на Марс (Тијанџин) копродукции, Ltd ќе присуствува на извозната изложба што се одржува во „Made-in-china“. Оваа изложба ќе го прикаже нашето безбедносно заклучување и миење очи. Изложбата ќе се одржи на 15 часот и 30 минути од 30 јуни, 1520 година. И има емитување во живо од нашата компанија за да ги прикаже безбедносните производи. Welcom ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-10-2020

  Системот за управување со клучеви во безбедносната брава може да се подели на четири вида според функцијата за употреба и методот на копчето 1. Заклучени серија безбедносна брава серија Секоја брава има само единствен клуч, а бравите не можат да се отвораат меѓусебно. серија за заклучување на безбедноста Сите брави во ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-09-2020

  Што е безбедно производство: Безбедно производство е единство на безбедност и производство, неговата цел е безбедно промовирање на производството, а производството мора да биде безбедно. Добра работа во безбедноста и подобрување на условите за работа; намалувањето на загубите на имот може да ја зголеми ефикасноста на претпријатијата и ќе го поништи ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-26-2020

  Како претпријатие, ако не можете да обезбедите сигурност во производството, никогаш не можете да гарантирате долгорочен здрав развој на претпријатието. Само со добро извршување на безбедносните мерки на претпазливост, можеме ефикасно да ја спречиме појавата на опасности и да создадеме добра безбедносна средина за претпријатијата. Нашите повеќе в ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-21-2020

  Кога работниците ќе се испрскаат со хемикалии или штетни материи на очите, лицето или телото, тие мора веднаш да се пренесат на миењето на очите за итен туш за очи или туш за тело за да се спречи понатамошна повреда. Успешното лекување на лекарот се стреми кон скапоцена шанса. Сепак, има инд ...Прочитај повеќе »

12345Следна> >> Страна 1/5