индустрија Вести

 • Одбележување на 100 години на КЗК
  Време на објавување: 07-01-2021 година

  Големиот собир на прославата на стогодишнината од Комунистичката партија на Кина се одржа на плоштадот Тјенанмен во срцето на Пекинг во четвртокот. Си Џинпинг, генерален секретар на Централниот комитет на КЗК, кинески претседател и претседател на Централната воена комисија, пристигна во Тиан...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-06-2021

  Во лабораторијата за наука, образование и медицинска индустрија, без разлика дали е новоизградена, проширена или обновена, целокупното планирање и дизајн на лабораторијата ќе се појави како средство за миење очи за настава во медицински лаборатории, бидејќи миењето очи за настава во медицински лаборатории е неопходно за безбедно ...Прочитај повеќе »

 • 100-ти Експо за добра за безбедност и здравје при работа.
  Време на објавување: 04-12-2021

  Експо на стоки за безбедност и здравје при работа во Кина. е национален саем што го одржува Здружението од 1966 година. Се одржува во пролет и есен секоја година. Пролетниот состанок е фиксиран во Шангај, а есенскиот состанок е национална патувачка изложба. Во моментов тоа е единствена изложба...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 23-29-2021

  Кина во вторникот објави клучни мерки за унапредување на употребата на производствени услуги за трансформација и надградба на производствениот сектор и за поттикнување на висококвалитетен развој во следните пет години. До 2025 година, секторот за производство на услуги во земјата не само што ќе помогне во зајакнувањето на ...Прочитај повеќе »

 • Важноста на вредноста на тестот за притисок на водата за миење на очите
  Време на објавување: 01-05-2021

  Во денешно време, миењето на очите повеќе не е непознат поим. Неговото постоење во голема мера ги намалува потенцијалните опасности по безбедноста, особено за луѓето кои работат на опасни места. Сепак, мора да се обрне внимание на употребата на миење очи. Во производниот процес на миење на очите, вредноста на тестот за притисок на водата е многу ...Прочитај повеќе »

 • Како да изберете станица за миење очи на ниска температура
  Време на објавување: 12-15-2020

  Станица за миење очи, како уред за заштита на миење очи, продесија, широко користена. Бидејќи има многу места да се користи, се повеќе и повеќе претпријатија се фокусираат на миење очи. За соодветно различно опкружување, Marst Safety Equipemnt копродукции, Ltd развија видови стаиони за миење очи. Денес, овој напис ќе биде ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 10-30-2020

  Eyewash е објект за итни случаи за спасување кој се користи во токсични и опасни работни средини. Кога очите или телото на операторот на страницата ќе дојдат во контакт со токсични, штетни и други корозивни хемикалии Во тоа време, можете да користите миење на очите за да ги измиете или итно да ги исплакнете очите и телото за да спречите појава на ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 09-29-2020

  Меѓу производите за миење очи, нерѓосувачки челик за очи е несомнено најпопуларно. Кога токсични и опасни материи (како што се хемиски течности и сл.) Се распрснуваат врз телото, лицето, очите или пожарот предизвикува пожар на облеката на персоналот, хемиските супстанции можат да избегнат фу ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-14-2020

  Откако научивме како да го користиме и одржуваме миењето на очите, сега можеме да избереме и да купиме миење на очите што одговара на нашите потреби Па, како правилно да се изберат производи за миење очи? Прво: Според токсичните и опасни хемикалии на работното место Кога има хлорид, флуор, сулфурна киселина или оксална киселина со ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 08-04-2020

  1. Област на пумпата со хемиско празнење, на 10 метри од интерфејсот на пумпата 2. Експериментална табела во физичка и хемиска лабораторија 3. На влезот во магацинот за складирање на хемикалии 4. Област за хемиска конфигурација на местото за производство Кои било други области каде хемиската ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-27-2020

  1. Бравата не треба да биде изложена на дожд долго време. Дождовната вода што паѓа содржи азотна киселина и нитрат, што ќе ја кородира бравата. 2. Секогаш чувајте ја главата на бравата чиста и не дозволувајте туѓа материја да влезе во цилиндерот на бравата, што може да предизвика потешкотии при отворање или дури и откажување ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-17-2020

  The eyewash is an emergency spraying and eyewashing device for on-site emergency treatment of hazardous chemical splash injuries. Out of consideration for the safety of employees and the greatest reduction in corporate losses, many chemical companies are currently equipp...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-15-2020

  Миењето на очите се развива во Кина повеќе од 20 години, а многу компании исто така поседуваа одредена свесност за безбедносната опрема. Но, сè уште има некои појави, односно кога вработените имаат потреба да го користат, тие не можат да ја достигнат позицијата на миењето на очите или не знаат како да користат ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-13-2020

  На почетокот на 2020 година, за само неколку месеци, ненадејна епидемија брзо ќе се прошири низ целиот свет. Многу земји се соочуваат со тешкотии при суспензија на индустријата и трговијата, затворање на сообраќајот и пад на производството. Како резултат на сериозниот економски пад, што доведува до застој во фабриката, ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 07-08-2020

  Меѓу производите за миење очи, нерѓосувачки челик за очи е несомнено најпопуларно. Кога токсични и опасни материи (како што се хемиски течности и сл.) Се распрснуваат врз телото, лицето, очите или пожарот предизвикува пожар на облеката на персоналот, хемиските супстанции можат да избегнат фу ...Прочитај повеќе »

 • AI настан на облакот: 4-та светска конференција за разузнавање
  Време на објавување: 06-23-2020

  Врвниот настан во светот во областа на паметната технологија - 4-та Светска паметна конференција ќе се одржи на 23 јуни во Тијанџин, Кина. Врвни идеи, врвни технологии и врвни производи на паметна технологија од целиот свет ќе бидат споделени и прикажани тука. Различен од ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-17-2020

  Многу индустрии не се безбедни како што замислувавме. Може да има многу опасни проблеми кога не сте подготвени, а хемиската и нафтената индустрија ќе имаат посериозни проблеми затоа што имаат можност да стапат во контакт со корозивни материи. Прашање, како можеме да се справиме со тоа д ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-16-2020

  127. сесија на Саемот во Кина Кантон, првиот дигитален саем во својата 63-годишна историја, ќе помогне во стабилизирање на глобалното снабдување и индустриските ланци во услови на несигурности во глобалната трговија погодена од КОВИД-19. Двапати годишно настан, отворен преку Интернет во понеделникот и ќе продолжи до 24 јуни во Гуангж ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-04-2020

  Со развојот на националната економија, стандардите за безбедност на мојата земја постепено се подобруваа. Омивањето очи стана неопходна опрема за заштита на безбедноста во индустриите со опасни хемикалии како што се нафта, петрохемиски, фармацевтски, хемиски, лабораториски и др. Дефинирајте ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-02-2020

  Учествуваше во формулацијата од нашата компанија, по многу години, итен туш и миење на очите конечно има свои национални стандарди! Како важен уред за обезбедување заштита на очите, лицето и телото, туш кабините за вонредни состојби и станиците за миење очи секогаш се повикувале на странски стандарди. А ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 06-01-2020

  Децата учествуваат во влечење во војна во саботата во округот Конџијанг, провинција Гуижоу, по повод Меѓународниот ден на детето, што се паѓа во понеделник. Претседателот Си Jinинпинг ги повика децата во целата земја во неделата да учат напорно, да ги зацврстат своите идеали и верувања и да се обучат да бидат ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-27-2020

  Концепт за миење на очите Миењето на очите е миење на очите кога операторот работи во опасна индустрија, а кога штетни материи му штетат на човечката кожа, очи и други делови од телото, опремата што трае навремено црвенило или туширање е мијач на очи. Мијачот за очи е уред за итна заштита и ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-26-2020

  Едноставно поставување опрема за итни очи за миење очи не е доволна за да се осигури безбедноста на работниците. Исто така е важно да се обучат работниците за работата и употребата на опрема за итни случаи. Студиите покажаа дека е важно да се изврши итно испирање на миењето на очите во првите 10 секунди ...Прочитај повеќе »

 • Време на објавување: 05-22-2020

  „Одење на работа среќно и безбедно одење дома“ е наш заеднички стремеж, а безбедноста е неразделно поврзана со поединци, семејства и претпријатија. Работниците од прва линија на едно претпријатие се луѓето кои се најблиску до опасноста. Само кога нема безбедносни несреќи или скриени опасности во ин ...Прочитај повеќе »

1234Следна> >> Страница 1/4