MCB заклучување заклучување

Во употреба на дневниелектрични безбедносни брави, особено е важно да изберете безбедносна брава што одговара на вистинската употреба.Пред сè, неопходно е да се одреди типот на електричен опасен извор на енергија што сакате да го контролирате, како што се прекинувачи од обликувани куќишта, минијатурни прекинувачи итн.Првосе фокусираме на минијатурни прекинувачи.

Минијатурните прекинувачи што ги користиме генерално се поделени на 1P\2P\3P\4P и други форми.Растојанието на рачките на прекинувачкиот прекинувач на минијатурниот прекинувач е различно, генерално поделено на два простори од ≤12mm и ≤20mm.

Според барањата на Европската унија и американскиот стандард, позицијата на уредот за заклучување и заклучување треба да се резервира на опасниот извор на струја, а малата дупка на минијатурниот прекинувач е резервираната позиција на уредот за заклучување и заклучување.

 

Според резервираните позиции за заклучување и заклучување, разновидни уреди за заклучување и тагоут се развиени надомашнии во странство.МајкапрвоSafety Equipment (Tianjin) Co., Ltd. разви два уреди за спречување на несреќи, BD-8111 и BD-8112, главно за двата минијатурни прекинувачи со различни простори.

Би сакал да се фокусирам на објаснување дека бидејќи има многу домашни и странски брендови на минијатурни прекинувачи, повеќето брендови ја задржуваат позицијата на уредот за заклучување и закачување.Сепак, некои брендови имаат резервирани позиции за вградениот тип, односно малите дупки резервирани за нив не се проѕирни.

Поради длабочината на вградените резервирани дупки, бравите BD-8111 и BD-8112 што ги демонстриравме сега, како и повеќето слични производи на пазарот, понекогаш надворешните иглички не можат целосно да се прошират.Како резултат на тоа, позицијата на дупката за катанец на бравата не може да се совпадне, а означувањето и заклучувањето не може да се реализираат.Според оваа ситуација, го развивме повеќенаменскиот минијатурен уред за спречување несреќи со прекинувач на колото BD-8113.Овој тип на производ може да ги заклучи речиси сите минијатурни прекинувачи и не е неопходно да се разликува растојаниетои wбез разлика дали резервираната дупка за заклучување е транспарентна или вградена, бидејќи производот директно ја заклучува рачката на прекинувачот.

И BD-8113 има многу добра предност што ја развивме дупката за заклучување со две насоки.Едниот е вертикален, другиот хоризонтален.Кога се заклучува вертикално, овозможува заклучување на 2 прекинувачи еден до друг кога е потребно.

 

За повеќе детали, ве молиме контактирајте ме

МаријаЛи

Marst Safety Equipment (Tianjin) Co., Ltd

Бр. 36, јужен пат Фаганг, град Шуанганг, округ Џинан,

Тијанџин, Кина

Тел: +86 22-28577599

Моб: 86-18920760073


Време на објавување: мај-12-2022 година