Заклучување на вентилот

Всушност, како индустриско заклучување, само катанецот не може да отвори прекинувач или вентил.Тие треба да го заклучат прекинувачот или заклучувањето на вентилот за да се спојат со катанец за да го користат.Заклучувањето на прекинувачот и заклучувањето на вентилот се фиксирани во една позиција и користат катанец за заклучување.Во овој пренос во живо, ќе се фокусираме на заклучувањето на вентилот.ДОБРО.Да почнеме.

Знаеме дека во нафтената и петрохемиската, енергетската, прехранбената и другите индустрии има голем број на цевководи и вентили кои треба да се заклучат при одржување или кога е потребно.Бидејќи овие вентили на цевководи имаат различни големини, форми и спецификации, неопходно е да се изберат специјални уреди за да се постигне безбедносно заклучување.

BD-8211 топказаклучување на вентилот, кој може да го заклучи топчестиот вентил на отворена и затворена положба.Кога топчестиот вентил е затворен, опсегот на заклучување е од четвртина инч до еден и пол инч.Кога топчестиот вентил е на отворена положба, опсегот на бравата е од четвртина инч до еден инч.

BD-8215, ABS материјал, погоден само за заклучување на рачката на топчестиот вентил од четвртина инч до еден инчен во затворена положба.

BD-8216, кој е направен од тежок челик, погоден само за заклучување на рачката на топчестиот вентил од една и четвртина инчи до два и пол инчи во затворена положба.

BD-8212 и 8213 се универзално заклучување на топчести вентили, овие 2 типа не се ограничување на големината на вентилот, тие ќе ги користат забите од не'рѓосувачки челик за фиксирање на рачката на топчестиот вентил, раката за блокирање на цевката, а потоа топчестиот вентил ќе се фиксира.И користење на катанецот до завршената брава.

Рита                                           

Marst Safety Equipment (Tianjin) Co., Ltd.

Бр. 36, Јужен пат Фаганг, град Шуанганг, округ Џинан, Тијанџин, Кина

Тел: +86 022-28577599

Wechat/Моб:+86 17627811689

Е-пошта:bradia@chinawelken.com


Време на објавување: 19 јули 2023 година