ANSI

НаАмериканскиот национален институт за стандарди(ANSI/ˈænsi/АН-види) е приватна непрофитна организација која го надгледува развојот на доброволни стандарди за консензус за производи, услуги, процеси, системи и персонал во Соединетите Држави.Организацијата исто така ги координира американските стандарди со меѓународните стандарди за да може американските производи да се користат ширум светот.

ANSI акредитира стандарди кои се развиени од претставници на други организации за стандарди, владини агенции, групи на потрошувачи, компании и други.Овие стандарди гарантираат дека карактеристиките и перформансите на производите се конзистентни, луѓето да ги користат истите дефиниции и термини и дека производите се тестираат на ист начин.ANSI исто така акредитира организации кои спроведуваат сертификација на производи или персонал во согласност со барањата дефинирани во меѓународните стандарди.

Седиштето на организацијата е во Вашингтон, ДЦ Оперативната канцеларија на ANSI се наоѓа во Њујорк.Годишниот оперативен буџет на ANSI е финансиран од продажба на публикации, членарини и такси, услуги за акредитација, програми засновани на надоместоци и програми за меѓународни стандарди.

Многу регулативи на ANSI се вградени во сојузните статути на Соединетите Држави со референца (т.е. со прописите на OSHA кои се однесуваат на спецификациите на ANSI).ANSI наплатува пари за пристап до нивните документи;неговото тврдење на авторското право над неговите стандарди е предмет на критики и судски спорови.

СитеMARST миење очипроизводи поминаа ANSI сертификат.

Рита                                           

Marst Safety Equipment (Tianjin) Co., Ltd.

Бр. 36, Јужен пат Фаганг, град Шуанганг, округ Џинан, Тијанџин, Кина

Тел: +86 022-28577599

Wechat/Моб:+86 17627811689

Е-пошта:bradia@chinawelken.com


Време на објавување: 23 август 2023 година