Trajnim për përdorimin e larjes së syve

Thjesht instalimi i pajisjeve emergjente nuk është mjet i mjaftueshëm për të garantuar sigurinë e punëtorëve.Është gjithashtu shumë e rëndësishme që punonjësit të trajnohen për vendndodhjen dhe përdorimin e duhur të pajisjeve të urgjencës.Hulumtimet tregojnë se pasi të ketë ndodhur një incident, shpëlarja e syve brenda dhjetë sekondave të para është thelbësore.Prandaj, punonjësit me rrezikun më të lartë për të dëmtuar sytë në çdo departament duhet të trajnohen rregullisht.Të gjithë punonjësit duhet të dinë vendndodhjen e pajisjeve të urgjencës dhe të jenë të vetëdijshëm se shpëlarja e shpejtë dhe efektive është e rëndësishme në njëemergjente.

Sa më shpejt të shpëlahen sytë e punonjësit të dëmtuar, aq më i ulët është rreziku i dëmtimit.Çdo sekondë është e rëndësishme kur parandaloni dëmtimin e përhershëm për të kursyer kohë për trajtim mjekësor.Të gjithë punonjësve duhet t'u kujtohet se kjo pajisje duhet të përdoret vetëm në raste urgjente, ngacmimi i pajisjes mund të shkaktojë një mosfunksionim.Në raste urgjente, të prekurit mund të mos jenë në gjendje të hapin sytë.Punonjësit mund të ndjejnë dhimbje, ankth dhe humbje.Ata mund të kenë nevojë për ndihmën e të tjerëve për të arritur pajisjen dhe për ta përdorur atë.Shtyni dorezën për të spërkatur lëngun.Kur lëngu spërkat, vendosni dorën e majtë të punonjësit të dëmtuar në grykën e majtë dhe dorën e djathtë në grykën e djathtë.Vendoseni kokën e punonjësit të dëmtuar mbi tasin e larjes së syve, i cili kontrollohet me dorë.Kur shpëlani sytë, përdorni gishtin e madh dhe treguesin e të dy duarve për të hapur qepallat, duke i shpëlarë për të paktën 15 minuta.Pas shpëlarjes, kërkoni menjëherë trajtim mjekësor Personeli i sigurisë dhe mbikëqyrës duhet të njoftohet se pajisja është përdorur.

Rita brdia@chinawelken.com


Koha e postimit: maj-31-2023