O su'ega HSK ua fa'atuputeleina le ta'uta'ua

O suʻega HSK, o se suʻega o le gagana Saina na faʻatulagaina e le Confucius Institute Headquarters, poʻo Hanban, na faia i le 6.8 miliona taimi i le 2018, i luga ole 4.6 pasene mai le tausaga na muamua atu, o le tala lea a le Matagaluega o Aoga i le Aso Faraile.

Ua faaopoopo e Hanban le 60 nofoaga fou o suega HSK ma e 1,147 HSK nofoaga autu o suega i atunuu ma itulagi e 137 e oo atu i le faaiuga o le tausaga talu ai, o Tian Lixin, o le ulu o le matagaluega mo le faaaogaina o gagana ma le pulega o faamatalaga i lalo o le matagaluega, na saunoa ai i se fonotaga a le au tusitala i totonu. Pekingi.

Ua amata ona fa'aopoopo e le tele o atunu'u le gagana Saina i la latou su'esu'ega fa'aa'oa'oga a le atunu'u ona o lo'o fa'atupula'ia fefa'ataua'iga ma tu ma aga i le va o Saina ma isi atunu'u.

Na faalauiloa e le malo o Zambia i le amataga o lenei masina o le a tatalaina vasega Mandarin mai vasega 8 i le 12 i ana aoga maualuga e 1,000-faaopoopo mai le 2020-o le polokalame sili lea i Aferika, le Meli Tupe, o se mekasini a le atunuu i Aferika i Saute, lipotia i le Aso Tofi. .

Ua avea Zambia ma atunuu lona fa i luga o le konetineta - ina ua mavae Kenya, Uganda ma Aferika i Saute - e faʻalauiloa le gagana Saina i ana aʻoga.

O se gaioiga lea na fai mai ai le malo o loʻo faʻavaeina i iloiloga faapisinisi: e manatu o le aveesea o fesoʻotaʻiga ma faʻalavelave faʻaleaganuʻu o le a faʻamalosia ai le galulue faʻatasi ma fefaʻatauaʻiga i le va o atunuu e lua, o le tala lea a le lipoti.

E tusa ai ma le Matagaluega o Mataupu Tau Lotoifale a Zambia, e silia ma le 20,000 tagata Saina o loʻo nonofo i le atunuʻu, ua latou faʻatupeina e tusa ma le $ 5 piliona i le sili atu ma le 500 pisinisi i luga o le gaosiga, faʻatoʻaga ma atinaʻe atinaʻe, fai mai.

E le gata i lea, o tamaiti aoga tulagalua i Rusia o le a avea Mandarin o se gagana eseʻese filifilia i le suʻega ulufale a le kolisi a le atunuʻu a Rusia e lesitala ai i le kolisi mo le taimi muamua i le 2019, Sputnik News lipotia.

I le faaopoopo atu i le Igilisi, Siamani, Farani ma le Sipaniolo, o le Mandarin o le a avea ma su'ega lona lima mo le su'ega a le kolisi Rusia.

Na taʻua e Patcharamai Sawanaporn, 26, o se tama aʻoga faʻauʻu i le Iunivesite o Pisinisi Faʻavaomalo ma Tamaoaiga a Beijing mai Thailand, "Ou te fiafia i le talafaasolopito o Saina, aganuu ma gagana faʻapea foi ma lona atinaʻeina o le tamaoaiga, ma ou te manatu o le aʻoga i Saina e mafai ona maua ai aʻu. nisi o avanoa faigaluega lelei, a o ou vaai i le faatupulaia o tupe teufaafaigaluega ma le galulue faatasi i le va o atunuu e lua.”


Taimi meli: Me-20-2019