O le 2022 Winter Olympics 1,000-day countdown activity na faia i Beijing Olympic Park i le Aso Faraile

Faatasi ai ma le 1,000 aso o loʻo totoe aʻo leʻi faia le Olimipeka o le Taumalulu 2022, o loʻo faʻagasolo lelei sauniuniga mo se faʻamoemoega manuia ma le gafatia.

Fausia mo Ta'aloga Taumafanafana 2008, Olimipeka Paka i le itu i matu o le taulaga o Beijing na toe fa'aalia i le Aso Faraile a'o amata le faitau aofa'i o le atunu'u.O le Olimipeka o le Taumalulu 2022, o le a faia i Beijing ma talimalo faatasi ma Zhangjiakou i le itumalo o Hebei.

A o emo mai le faailoga “1,000″ i luga o le uati numera i luga o le Linglong Tower o le paka, o se fale faasalalau mo Taaloga 2008, na siitia ai le faamoemoe mo taaloga i le taumalulu, lea o le a amata mai ia Feb 4 i le 20 i le 2022. E tolu sone o le a faʻaalia ai taʻaloga. mea na tutupu - i le taulaga o Beijing, le itu i matu sisifo o Yanqing ma le itu mauga o Zhangjiakou o Chongli.

“Faatasi ai ma le faamanatuina o le 1,000 aso i lalo ua oo mai ai se laasaga fou o sauniuniga mo Taaloga,” o le tala lea a Chen Jining, pulenuu o Beijing ma le peresitene pule o le 2022 Winter Olympics Organizing Committee."O le a matou taumafai e tuʻuina atu se taʻaloga matagofie, tulaga ese ma sili ona lelei o le Olimipeka ma Paralympic Winter Games."

O le 1,000-aso countdown - fa'alauiloa i tafatafa o le Bird's Nest ma le Water Cube, nofoaga uma e lua i le 2008 - na vase ai le taula'i o Beijing i le fa'aauauina i le tapenaina o le taimi lona lua mo se fa'afiafiaga o le Olimipeka e ala i le toe fa'aaogaina o punaoa o lo'o fausia mo Ta'aloga Tau mafanafana.

E tusa ai ma le komiti faʻatulagaina o le Olimipeka o le Taumalulu 2022, o le 11 o le 13 nofoaga e manaʻomia i le taulaga o Beijing, lea o le a faʻatautaia ai taʻaloga aisa uma, o le a faʻaaogaina fale o loʻo i ai nei na fausia mo le 2008. Toe faʻaaogaina galuega, e pei o le suia o le Water Cube (lea na talimalo i le aau i le 2008). ) i totonu o se malae faʻapipiʻi e ala i le faʻatumuina o le vaitaele i fausaga uʻamea ma faia aisa i luga o le fogaeleele, o loʻo faʻagasolo lelei.

O lo'o tapena e Yanqing ma Zhangjiakou isi nofoaga e 10, e aofia ai nofoaga fa'ase'e o lo'o i ai nei ma nisi o galuega fa'ato'a fausia, e talimalo ai i ta'aloga kiona uma e valu o le Olimipeka i le 2022. O fuifui e tolu o le a feso'ota'i atu i se nofoaafi televave fou, lea o le a mae'a i le fa'ai'uga. o lenei tausaga.E va'ava'ai atu i tua atu o Ta'aloga e fa'aleleia ai turisi ta'aloga taumalulu i le lumana'i.

E tusa ai ma le komiti faʻatulagaina, o nofoaga uma e 26 mo le 2022 o le a sauni ia Iuni o le tausaga fou ma le faʻataʻitaʻiga muamua, o se faasologa o faaseʻe Ipu a le Lalolagi, ua fuafua e faia i Yanqing's National Alpine Skiing Center ia Fepuari.

E tusa ma le 90 pasene o le galuega o le fesiitaiga o le eleele mo le nofoaga tutotonu o mauga ua maeʻa nei, ma o le 53 hectare togavao ua fausia lata ane mo le totoina o laau uma na afaina i le fausiaina.

“O tapenaga ua sauni e la’a atu i le isi la’asaga, e amata mai lava i le fa’atinoina o fuafuaga se’ia o’o atu i le tapenaga.O Beijing o loʻo i luma i le tuuga faʻasaga i le taimi, ”o le tala lea a Liu Yumin, o le faatonu o le fuafuaga, fausiaina ma le atinaʻe gafataulimaina o le 2022 Olympic Organizing Committee.

O le talatuu fuafuaga mo Ta'aloga Olimipeka ma Paralympic Winter Games na fa'ailoa ia Fepuari.Fuafuaga faʻamoemoe e faʻamalieina mamanu ma faʻagaioiga nofoaga ina ia aoga i itulagi talimalo pe a maeʻa le 2022.

"O iinei, o loʻo ia te oe nofoaga mai le 2008 o le a faʻaaogaina i le 2022 mo se seti atoa o taʻaloga taumalulu.O se talatuu matagofie lenei,” o le tala lea a Juan Antonio Samaranch, sui peresitene o le International Olympic Committee.

O le faʻamalosia o nofoaga uma o le 2022 e faʻaaoga ai le malosi lanu meamata aʻo faʻaitiitia ai aʻafiaga o le siosiomaga, aʻo fuafua mo a latou gaioiga pe a maeʻa Taaloga, e taua tele i le sauniuniga o le nofoaga i lenei tausaga, o le tala lea a Liu.

Ina ia lagolagoina sauniuniga i mea tau tupe, ua sainia e Beijing 2022 ni paaga maketi se toaiva ma le vaega lona lua o lagolago, ae o le polokalame laiseneina o Taaloga, lea na faalauiloaina i le amataga o le tausaga talu ai, ua saofagā ai le 257 miliona yuan ($ 38 miliona) i le faatauina atu o le sili atu i le 780. ituaiga oloa o lo'o iai le fa'ailoga o Ta'aloga Taumalulu i le kuata muamua o lenei tausaga.

Na faalauiloa foi e le Komiti Faafoe i le Aso Faraile ana fuafuaga mo le faafaigaluegaina ma le aoaoina o tagata volenitia.O le fa'afaigaluegaina fa'ava-o-malo, lea o le a fa'alauiloa ia Tesema e ala i se faiga i luga ole laiga, e fa'amoemoe e filifili 27,000 volenitia e tautua sa'o i ta'aloga, ae o le isi 80,000 pe sili atu o le a galulue o ni volenitia a le taulaga.

O le a fa'alauiloa aloa'ia mascot a Ta'aloga i le afa lona lua o lenei tausaga.


Taimi meli: Me-11-2019