Taumafaiga Puipuiga a Yangtze Ulufale i le Fa'atonu

5c7c830ba3106c65fffd19bc

O le siosiomaga o se tasi lea o vaega taua e fa'aalia ai le manuia o le atunu'u.

O le puipuiga o le siosiomaga o le Vaitafe o Yangtze ua avea ma autu vevela i le au faufautua faaupufai a le atunuu, oe na potopoto i Beijing mo fonotaga faaletausaga e lua.

O Pan, o se sui o le Komiti a le Atunuu o le Fono Faufautua Faufautua a tagata Saina, na ia faia le saunoaga i autafa o le sauniga faifaipea a le CPPCC lea na tatalaina i Beijing i le Aso Sa.

O le faifaiva o Zhang Chuanxiong sa faia se sao i na taumafaiga.Na avea o ia ma faifaiva i le amataga o le 1970, galue i le faʻalauteleina o le Vaitafe o Yangtze lea e tafe atu i le itumalo o Hukou i le itumalo o Jiangxi.Ae ui i lea, i le 2017, na avea ai o ia ma leoleo o le vaitafe, na galue i le puipuia o le Yangtze porpoise.

“Sa ou fanau mai i se aiga faifaiva, ma sa ou faaaluina le silia ma le afa o lo’u olaga e fagota;o lea ua toe totogi la’u aitalafu i le vaitafe,” o le tala lea a le alii e 65 tausaga le matua, ma o le toatele o ana uo ua auai faatasi ma ia i le au leoleo o le vaitafe, o loo feoai i luga o le alavai e fesoasoani ai i le malo o le atunuu e tafiesea faiga faiva faasolitulafono.

E na o le tasi le tatou lalolagi, po o le a lava oe o se tasi oi latou pe leai, e tofu i tatou ma tiute e puipuia le siosiomaga.


Taimi meli: Mati-04-2019