Qingming Festival

O le Qingming poʻo le Ching Ming festival, e taʻua foi o le Tomb-Sweeping Day i le Igilisi (o nisi taimi e taʻua o le Aso Faamanatu a Saina poʻo le Aso o Tuaa), o se tausamiga faʻaSaina masani na matauina e le Han Saina o Saina, Taiuani, Hong Kong, Macau, Malaysia. , Sigapoa, Initonesia, Taialani.E matauina foi e le Chitty o Melaka ma Sigapoa.E pa'ū i le aso muamua o le taimi lona lima o le la o le kalena lunisolar masani a Saina.Ua avea lea ma aso lona 15 pe a uma le Spring Equinox, pe 4 pe 5 Aperila i se tausaga.I le taimi o Qingming, e asiasi atu ai aiga Saina i tuugamau o o latou tuaa e faamama tuugamau, tatalo i o latou tuaa, ma faia taulaga masani.O taulaga e masani lava ona aofia ai mea'ai masani, ma le susunuina o fasi laau ma fasi pepa.O le aso malolo e iloa ai le faʻaaloalo masani o tuaa o se tasi i le aganuu Saina.

O le Qingming Festival na matauina e Saina mo le silia ma le 2500 tausaga.Na avea ma aso malolo lautele i le atunuu tele o Saina i le 2008. I Taiuani, o aso malolo mo tagata lautele na matauina i le aso 5 o Aperila e faamamalu ai le maliu o Chiang Kai-shek i lena aso i le 1975, ae i le faaitiitia o le lauiloa o Chiang, o lenei tauaofiaga e le o. o lo'o matauina.O se aso malolo faapena e matauina i Ryukyu Islands, e taʻua o Shīmī i le gagana a le atunuu.

I le atunuu tele o Saina, o le aso malolo e fesoʻotaʻi ma le taumafaina o le qingtuan, dumplings lanu meamata e faia i le araisa ma le mugwort Saina poʻo le vao karite.O se fa'afefiloi tutusa e ta'ua o le caozaiguo po'o le shuchuguo, na faia i le Jersey cudweed, o lo'o 'ai i Taiwan.

I le tausaga 2019, Tianjin Bradi Security Equipment Co., Ltd aso malolo mai ia Aperila 5th ia Aperila 7th.Aofa'i aso e tolu.O le a matou toe foi i galuega masani ia Aperila 8th.


Taimi meli: Apr-03-2019