Saina e Faamalosia Alamanuia Robotics ma Faʻavave le Faʻaaogaina o Masini Atamai

d4bed9d4d3311cdf916d0e

To le a faʻateleina e le atunuʻu punaoa e faʻamalosia ai le galulue faʻavaomalo aʻo taumafai e fausia se pisinisi faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa i le lalolagi atoa ma faʻavaveina le faʻaogaina o masini atamai i gaosiga, soifua maloloina ma isi vaega.

Miao Wei, minisita o alamanuia ma faamatalaga faatekonolosi, le pulega o alamanuia a le atunuu, fai mai o robotics ua faateleina le fesoʻotaʻi ma le atamai faʻapitoa, faʻamatalaga tetele ma isi tekinolosi, o loʻo faia e le vaega se sao taua i le faʻatupulaia o le tamaoaiga.

"Saina, i le avea ai ma maketi sili ona tele i le lalolagi, faʻafeiloaʻi ma le faamaoni kamupani mai fafo e auai i le avanoa faʻapitoa e fausia faʻatasi ai se faʻalapotopotoga faʻapisinisi i le lalolagi atoa," o le tala lea a Miao i le sauniga amata o le 2018 World Robot Conference i Beijing i le Aso Lulu.

Fai mai Miao, o le a faʻatautaia e le matagaluega ni faiga e faʻamalosia ai le lautele o le galulue faʻatasi i kamupani Saina, a latou tupulaga faʻavaomalo ma iunivesite mai fafo i suʻesuʻega faatekonolosi, atinaʻeina o oloa ma aʻoaʻoga taleni.

O Saina sa avea ma maketi sili ona tele i le lalolagi mo talosaga robot talu mai le 2013. Ua faʻateleina le faʻatupulaia e ala i le unaʻi faʻapisinisi e faʻaleleia fale gaosi oloa.

Aʻo feagai le atunuʻu ma le faitau aofaʻi o tagata matutua, o le manaʻoga mo robots i luga o laina faʻapotopotoga faʻapea foʻi ma falemaʻi e faʻamoemoe e oso tele.I le taimi nei, o tagata ua taʻi 60 tausaga pe matutua atu e tusa ma le 17.3 pasene o le aofaʻi o le faitau aofaʻi i Saina, ma o le aofaʻi e ono oʻo atu i le 34.9 pasene i le 2050, faʻaalia faʻamatalaga aloaia.

Sa auai foi le Sui Palemia Liu He i le sauniga tatala.Na ia faamamafaina e faapea, i le feagai ai ma ia suiga o le faitau aofaʻi, e tatau i kamupani robotics a Saina ona gaoioi vave e faʻafetaui i tulaga ma faʻatulaga lelei e faʻafetaui ai le manaʻoga tele.

I le lima tausaga talu ai, o loʻo faʻatupulaia le pisinisi robotics a Saina i le tusa ma le 30 pasene i le tausaga.I le 2017, o lona fua faʻapisinisi na oʻo i le $ 7 piliona, faʻatasi ai ma le gaosiga o le gaosiga o robots faʻaaogaina i laina faʻapotopotoga e sili atu i le 130,000 iunite, faʻamatalaga mai le National Bureau of Statistics faʻaalia.

O Yu Zhenzhong, sui-peresitene sinia o le HIT Robot Group, o se kamupani gaosi oloa tele i Saina, fai mai o le kamupani o loʻo faipaaga ma le mamafa o robot mai fafo e pei o le ABB Group o Suiselani faʻapea foi ma kamupani Isaraelu i le atinaʻeina o oloa.

“O le felagolagoma'i fa'ava-o-malo e matua taua tele mo le fausiaina o se fa'alapotopotoga fa'apitoa tau pisinisi.Matou te fesoasoani i kamupani mai fafo e sili atu ona faʻaoga i le maketi Saina ma fesoʻotaʻiga faifaipea e mafai ona maua ai manatu fou mo tekinolosi faʻaonaponei, "o le tala lea a Yu.

HIT Robot Group na fa'atūina ia Tesema 2014 fa'atasi ai ma le fa'atupega mai le malo fa'aitumalo o Heilongjiang ma le Harbin Institute of Technology, o se iunivesite a Saina na fa'atautaia le tele o tausaga o su'esu'ega fa'apitoa i robotics.O le iunivesete na gaosia le masini vateatea muamua a Saina ma le ta'avale masina.

Fai mai Yu, ua fa'atuina fo'i e le kamupani se fa'aputugatupe fa'apitoa e fa'atupe ai le fa'atupuina o le atamai fa'apitoa i totonu o le Iunaite Setete.

O Yang Jing, o le pule sili o le vaega o pisinisi ave taavale a le tagata lava ia i le JD, fai mai o le tele o pisinisi faapisinisi o robots o le a vave ona oo mai nai lo le tele o tagata na faamoemoeina.

“Fa'ata'ita'iga, o le a sili atu ona lelei ma taugofie le fa'aogaina o fa'atonuga fa'a-le-fa'atonu, nai lo auaunaga fa'asoa a tagata i le lumana'i.O lea ua uma ona matou ofoina atu auaunaga e tuʻuina atu e aunoa ma ni tagata i se manoa o iunivesite, ”o le faʻaopoopo mai lea a Yang.


Taimi meli: Aukuso-20-2018